Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Baraka: Ο γύρος του κόσμου με εικόνες

Η ΦΩΤΟΛΕΜΕ  θα προβάλλει την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στις 7 μμ στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο την ταινία Baraka του σκηνοθέτη Ron Fricke. Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από μία αρχαία λέξη των Σούφι που σήμαινε «μια ευλογία, ή μία πνοή, ή η ουσία της ζωής, από την οποία ξεδιπλώνεται η πορεία της εξέλιξης». Πρόκειται για μια ταινία στην οποία κυριαρχούν οι εικόνες τοπίων και πολιτισμών από όλο τον κόσμο. Τα γυρίσματά της έγιναν σε πολλές χώρες αρκετά μακρινές σε μας, όπως στο Νεπάλ, την Κίνα, το Ιράν, την Τανζανία, αλλά και σε αρκετές αμερικανικές και ευρωπαϊκές, στις Η.Π.Α, τη Βραζιλία, τη Γαλλία και την Πολωνία. Ο φακός του Fricke, διευθυντή φωτογραφίας του Koyanisqatsi (από τις πρώτες ταινίες ανάλογης θεματολογίας), καταγράφει την άγρια ζωή και φύση, τις ιεροτελεστίες λαών από τα βάθη της Αφρικής και της Ασίας, αλλά και τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας των σύγχρονων μεγαλουπόλεων και την οικολογική καταστροφή του πλανήτη. Σε αυτό το είδος ταινίας τον κυρίαρχο ρόλο έχει η πανοραμική εικόνα, ενώ  η μουσική αναλαμβάνει να καλύψει την απουσία διαλόγων και πλοκής. Πρόκειται κυρίως για  την υποβλητική μουσική του συγκροτήματος των Dead can dance αλλά και του συνθέτη Michael Stearns.   Η ταινία είναι  αμερικανικής παραγωγής του 1992, έχει διάρκεια  96 λεπτά και η προβολή της θα ξεκινήσει στις 7 μμ ακριβώς. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση 8.5.2017 του Φωτογραφικού Λευκώματος του Κώστα Πατρώνη

Η Φωτο.Λε.Με. έχει την τιμή , αυτή την Δευτέρα 08-05-2017 και ώρα 20:00, να υποδεχτεί τον Κο Κώστα Σ. Πατρώνη στον χώρο της. Ο οποίος θα μας παρουσιάσει  το νέο του φωτογραφικό λεύκωμα "Το Φως των Εποχών" (εκδ. 2016).

Σας περιμένουμε όλους σας!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ - ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (2ο μέρος)

Την Τετάρτη 19/02/2014 και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο "Θεοξένια", το δεύτερο μέρος της παρουσίασης των ρευμάτων της τέχνης και κατά πόσο αυτά επηρέασαν τον κόσμο της φωτογραφίας.Εισηγήτρια: Β. Καλαμπόκα.

Σας περιμένουμε όλους σας!!!

Δευτέρα 27-03-2017 Double Exposure

Σήμερα Δευτέρα 27-03-2017 και ώρα 20:00, στην καθιερωμένη συνάντηση της Φωτο.Λε.Με. στα γραφεία της (Ελ. Βενιζέλου 20) θα ανακαλύψουμε μία καθαρά φωτογραφική τεχνική,  την τεχνική της διπλής έκθεσης ή στα αγγλικά “Double Exposure”!
Θα αναλύσουμε την τεχνική που πετυχαίνουν φωτογράφοι παγκοσμίως με την μηχανή τους και θα την αναδημιουργήσουμε πανεύκολα μέσα σε ελάχιστο χρόνο αποκλειστικά με την βοήθεια του Adobe Photoshop! Έτσι θα παρακολουθήσετε πόσο εύκολα, απλά και με φωτογραφίες καθημερινές, θα μπορέσετε να μετατρέψετε τα πορτραίτα σας σε κάτι εντελώς φανταστικό! Σας περιμένουμε όλους σας!!!