Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Πρώτη Μας Συνάντηση


Πραγματοποιήθηκε η πρώτη αναγνωριστική συνάντηση των μελών της ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. Έδωσαν το παρόν τριάντα (30) μέλη τα οποία και θα αποτελέσουν τον πυρήνα της Λέσχης. Συζητήθηκαν θέματα οικονομικής και νομικής φύσης αλλά και θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τις δραστηριότητες της Λέσχης. Πιο συγκεκριμένα:
Ø Η ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ έχει τη μορφή μιας Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, όπως ορίζεται  από το καταστατικό της.
Ø Οι πόροι της Λέσχης θα προέρχονται από την εγγραφή και την ετήσια συνδρομή των μελών της, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 10 € και 20 € αντιστοίχως αλλά και από δωρεές ή χορηγίες.
Ø Το παρόν ιστολόγιο (http://photoleme.blogspot.com) αποτελεί την επίσημη φωνή της Λέσχης και έχει σκοπό να πληροφορεί τα μέλη  και το κοινό για τις συναντήσεις και τις δραστηριότητες της. Άμεσα θα φιλοξενήσει portfolios των μελών της.
Ø Προγραμματίστηκε η αγορά τεχνικού εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία της Λέσχης (projector και πανί προβολής) και προτάθηκε η δημιουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης στο άμεσο μέλλον.
Ø Οι συναντήσεις θα γίνονται στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Π Μεσολογγίου  σε αίθουσα που παραχωρήθηκε από το Δήμο   με σκοπό να φιλοξενήσει τις δραστηριότητες της Λέσχης. Τα μέλη της δεσμεύονται για το σεβασμό και την προστασία του ιστορικού αυτού χώρου.
Ø Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 7 μ.μ. κατά την οποία θα  συζητηθεί το πρόγραμμα και η θεματική των συναντήσεων της Λέσχης, θα επικυρωθεί το καταστατικό και θα καταβληθούν οι συνδρομές από τα μέλη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αφιέρωμα στον ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΛΑΦΑ την Τετάρτη 19/10/2011

Πέθανε ο φωτογράφος του Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης, και εμείς ως φόρο τιμής, στην ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ θα παρουσιάσουμε ένα αφιέρωμα στον Κ. Μπαλάφα την Τετάρτη 19/10 ώρα 19:30 στο ΤΡικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Εφυγε από την ζωή, πλήρης ημερών, στα 91 του χρόνια, ο Κώστας Μπαλάφας, ο οποίος με το φακό του απαθανάτισε μερικά από τα πιο σκληρά γεγονότα στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης.

Γεννήθηκε το 1920 στο ορεινό χωριό Κυψέλη της Αρτας από φτωχούς γονείς αγρότες, τον Γιώργο και την Αρχοντούλα. "Εκεί που -όπως λέει ο ίδιος-, οι άνθρωποι παιδεύονται να επιβιώσουν, οργώνοντας την άγονη γη, λες και στύβουν με τα χέρια τους γυμνά το ξερό χώμα και το ποτίζουν με ιδρώτα, ώσπου να δώσει καρπούς...." Σε ηλικία μόλις έντεκα ετών βρέθηκε στην Αθήνα και ρίχτηκε στη βιοπάλη. Τα παιδικά του βιώματα είναι βαθιά χαραγμένα στη μνήμη του με την παραμικρή λεπτομέρεια: "Απ' το χωριό μου κατέβηκα πρώτα στην Άρτα. Εκεί ο πατέρας μου, για να μη με στ…

Παρουσίαση 8.5.2017 του Φωτογραφικού Λευκώματος του Κώστα Πατρώνη

Η Φωτο.Λε.Με. έχει την τιμή , αυτή την Δευτέρα 08-05-2017 και ώρα 20:00, να υποδεχτεί τον Κο Κώστα Σ. Πατρώνη στον χώρο της. Ο οποίος θα μας παρουσιάσει  το νέο του φωτογραφικό λεύκωμα "Το Φως των Εποχών" (εκδ. 2016).

Σας περιμένουμε όλους σας!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ - ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (2ο μέρος)

Την Τετάρτη 19/02/2014 και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο "Θεοξένια", το δεύτερο μέρος της παρουσίασης των ρευμάτων της τέχνης και κατά πόσο αυτά επηρέασαν τον κόσμο της φωτογραφίας.Εισηγήτρια: Β. Καλαμπόκα.

Σας περιμένουμε όλους σας!!!