Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνάντηση ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. - Berenice Abbott
H ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου να παρακολουθήσετε το έργο της αμερικανίδας φωτογράφου Berenice Abbott από τον Κώστα Σοκόλα.
Η Berenice Abbott το 1920 μετέφερε το κέντρο της αμερικανικής πολιτιστικής ζωής στο Παρίσι. Έφτασε εκεί το 1921 ως γλύπτης και συνέχισε τις σπουδές της επάνω στη φωτογραφία.
Το 1926 άνοιξε το δικό τ
ης στούντιο πορτρέτων, καθώς και για τα επόμενα τρία χρόνια φωτογράφιζε με ειλικρίνεια και χάρη τη μεγάλη και  περίφημη τάξη του πνευματικού κόσμου του Παρισιού.

 

Τόπος συνάντησης: Ξενοδοχείο Θεοξένια
Ώρα συνάντησης: 19:00Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση 8.5.2017 του Φωτογραφικού Λευκώματος του Κώστα Πατρώνη

Η Φωτο.Λε.Με. έχει την τιμή , αυτή την Δευτέρα 08-05-2017 και ώρα 20:00, να υποδεχτεί τον Κο Κώστα Σ. Πατρώνη στον χώρο της. Ο οποίος θα μας παρουσιάσει  το νέο του φωτογραφικό λεύκωμα "Το Φως των Εποχών" (εκδ. 2016).

Σας περιμένουμε όλους σας!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ - ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (2ο μέρος)

Την Τετάρτη 19/02/2014 και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο "Θεοξένια", το δεύτερο μέρος της παρουσίασης των ρευμάτων της τέχνης και κατά πόσο αυτά επηρέασαν τον κόσμο της φωτογραφίας.Εισηγήτρια: Β. Καλαμπόκα.

Σας περιμένουμε όλους σας!!!

Δευτέρα 27-03-2017 Double Exposure

Σήμερα Δευτέρα 27-03-2017 και ώρα 20:00, στην καθιερωμένη συνάντηση της Φωτο.Λε.Με. στα γραφεία της (Ελ. Βενιζέλου 20) θα ανακαλύψουμε μία καθαρά φωτογραφική τεχνική,  την τεχνική της διπλής έκθεσης ή στα αγγλικά “Double Exposure”!
Θα αναλύσουμε την τεχνική που πετυχαίνουν φωτογράφοι παγκοσμίως με την μηχανή τους και θα την αναδημιουργήσουμε πανεύκολα μέσα σε ελάχιστο χρόνο αποκλειστικά με την βοήθεια του Adobe Photoshop! Έτσι θα παρακολουθήσετε πόσο εύκολα, απλά και με φωτογραφίες καθημερινές, θα μπορέσετε να μετατρέψετε τα πορτραίτα σας σε κάτι εντελώς φανταστικό! Σας περιμένουμε όλους σας!!!