Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τετάρτη 17-04-2013 IZIS

Η Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου στις 17-04-2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00μ.μ. σας προσκαλεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο , για να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση της Μάγδας με το έργο του φωτογράφου Ισραέλις Μπιντερμάνας (όπως είναι το αληθινό όνομα τού Ιzis) γεννήθηκε το 1911 στη Λιθουανία. Μετά τις σπουδές του στην εβραϊκή μαθητεύει δίπλα σε ένα τοπικό φωτογράφο.
Τελευταίο του λεύκωμα, το “Παρίσι των ποιητών” (1974 με πρόλογο τού Πρεβέρ). Το 1978 είναι επίτιμος προσκεκλημένος στις Διεθνείς Συναντήσεις τής Αρλ μαζί με την Λιζέτ Μοντέλ και τον Ουίλιαμ Κλάιν, εκθέτει το έργο του στο μουσείο Reattu.

Επίσης, αν προλάβουμε, το 6ο επεισόδιο της σειράς «Η τέχνη της φωτογραφίας» με τον Πλάτωνα Ριβέλλη.

Μην ξεχάσετε να φέρετε και από δύο φωτογραφίες για την έκθεση των Ερωδιών "το δικό μου Μεσολόγγι".

Σας περιμένουμε Όλους!
Φωτο.Λε.Με

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αφιέρωμα στον ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΛΑΦΑ την Τετάρτη 19/10/2011

Πέθανε ο φωτογράφος του Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης, και εμείς ως φόρο τιμής, στην ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ θα παρουσιάσουμε ένα αφιέρωμα στον Κ. Μπαλάφα την Τετάρτη 19/10 ώρα 19:30 στο ΤΡικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Εφυγε από την ζωή, πλήρης ημερών, στα 91 του χρόνια, ο Κώστας Μπαλάφας, ο οποίος με το φακό του απαθανάτισε μερικά από τα πιο σκληρά γεγονότα στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης.

Γεννήθηκε το 1920 στο ορεινό χωριό Κυψέλη της Αρτας από φτωχούς γονείς αγρότες, τον Γιώργο και την Αρχοντούλα. "Εκεί που -όπως λέει ο ίδιος-, οι άνθρωποι παιδεύονται να επιβιώσουν, οργώνοντας την άγονη γη, λες και στύβουν με τα χέρια τους γυμνά το ξερό χώμα και το ποτίζουν με ιδρώτα, ώσπου να δώσει καρπούς...." Σε ηλικία μόλις έντεκα ετών βρέθηκε στην Αθήνα και ρίχτηκε στη βιοπάλη. Τα παιδικά του βιώματα είναι βαθιά χαραγμένα στη μνήμη του με την παραμικρή λεπτομέρεια: "Απ' το χωριό μου κατέβηκα πρώτα στην Άρτα. Εκεί ο πατέρας μου, για να μη με στ…

Παρουσίαση 8.5.2017 του Φωτογραφικού Λευκώματος του Κώστα Πατρώνη

Η Φωτο.Λε.Με. έχει την τιμή , αυτή την Δευτέρα 08-05-2017 και ώρα 20:00, να υποδεχτεί τον Κο Κώστα Σ. Πατρώνη στον χώρο της. Ο οποίος θα μας παρουσιάσει  το νέο του φωτογραφικό λεύκωμα "Το Φως των Εποχών" (εκδ. 2016).

Σας περιμένουμε όλους σας!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ - ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (2ο μέρος)

Την Τετάρτη 19/02/2014 και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο "Θεοξένια", το δεύτερο μέρος της παρουσίασης των ρευμάτων της τέχνης και κατά πόσο αυτά επηρέασαν τον κόσμο της φωτογραφίας.Εισηγήτρια: Β. Καλαμπόκα.

Σας περιμένουμε όλους σας!!!