Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ο Βασίλης Αρτίκος, την τετάρτη 14/12/2011 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο Ελληνα φωτογράφο  Νίκο Οικονομόπουλο.



O Νίκος Οικονομόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1953. Σπούδασε νομικά στην Πάρμα της Ιταλίας και εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε διάφορα περιοδικά για πολλά χρόνια. Με την φωτογραφία ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά από το 1979 έως το 1988. Τη χρονιά εκείνη παραιτήθηκε από την εφημερίδα όπου εργαζόταν για να μπορέσει να αφιερώσει όλο του το χρόνο στη φωτογραφία. Ταξιδεύει και φωτογραφίζει στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Το 1990 ψηφίζεται δόκιμο μέλος του Μάγκνουμ (Magnum) και οι φωτογραφίες του δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Την ίδια χρονιά αρχίζει να φωτογραφίζει στις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες. To 1992 βραβεύεται με το «Mother Jones Award» (Σαν Φρανσίσκο). Το 1994 ψηφίζεται μόνιμο μέλος του Μάγκνουμ (Magnum) και ολοκληρώνει τη δουλειά του στα Βαλκάνια.


Οι φωτογραφίες του Νίκου Οικονομόπουλου έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ των οποίων The New York Times, The Independent, Die Zeit, El Pais, Liberation, Le Monde, De Morgen, The Guardian, The Observer, ενώ έχουν εκτεθεί στις Η.Π.Α., στο Μεξικό, στη Γαλλία, στην Ιαπωνία, στη Σουηδία, στη Δανία, στην Ιταλία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία, στην Ελλάδα κ.τ.λ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

22.05.2017 WILLY RONIS

Σήμερα Δευτέρα 22-05-2017 και ώρα 20:00, στην καθιερωμένη συνάντηση της Φωτο.Λε.Με. στα γραφεία της (Ελ. Βενιζέλου 20) θα μας παρουσιάσει η Νάντα Κυριαζή τον φωτογράφο Willy Ronis από τους σημαντικότερους Γάλλους φωτογράφους του 20ου αιώνα για τις εικόνες του που δείχνουν τη ζωή στο μεταπολεμικό Παρίσι και την Προβηγκία (Νότια Γαλλία) ! Σας Περιμένουμε όλους

Παρουσίαση 8.5.2017 του Φωτογραφικού Λευκώματος του Κώστα Πατρώνη

Η Φωτο.Λε.Με. έχει την τιμή , αυτή την Δευτέρα 08-05-2017 και ώρα 20:00, να υποδεχτεί τον Κο Κώστα Σ. Πατρώνη στον χώρο της. Ο οποίος θα μας παρουσιάσει  το νέο του φωτογραφικό λεύκωμα "Το Φως των Εποχών" (εκδ. 2016).       Σας περιμένουμε όλους σας!  

Καλό Πάσχα 2017

Σας ευχόμαστε από όλη την Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!! Με ευχές για Αγάπη, Ειρήνη & Ευτυχία ...και πολλές πολλές φωτογραφίες.