Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χιλή, η χώρα των αντιθέσεων: Φωτογραφικό οδοιπορικό

1.       Ο Γιάννης Τσαλαφούτας παρουσιάζει την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 7 μμ στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο ένα φωτογραφικό οδοιπορικό  από το ταξίδι του στη μακρινή Χιλή.
Η Χιλή, η χώρα των αντιθέσεων, εκτείνεται  από την έρημο του Βορρά ως τις παγωμένες κοιλάδες του Νότου σε μήκος 4.000 χιλιόμετρων και  με μόλις 22 εκατομμύρια πληθυσμό. Το κλίμα, οι διαφορετικές συνθήκες ζωής, οι φυλετικές και κοινωνικές διαφορές  προσδίδουν στη χώρα αυτή μια ιδιόμορφη προσωπικότητα. Στον Βορρά, στο San Pedro de Atacama, συναντάμε την  πιο ξερή έρημο του κόσμου,  ενώ στον Νότο τα παγωμένα φιόρδ της Παταγονίας και στα σύνορα με την Αργεντινή την κορδιλιέρα των Άνδεων. Η φύση και η μορφολογία της χώρας αυτής διαφοροποιείται από ζώνη σε ζώνη με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο και επηρεάζει την αρχιτεκτονική και τη ζωή των ανθρώπων…

2.       Ο Βασίλης Χουλιαράς παρουσιάζει το portfolio του, το οποίο αποτελείται από μια σειρά έγχρωμων φωτογραφιών.
Μετά τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση 8.5.2017 του Φωτογραφικού Λευκώματος του Κώστα Πατρώνη

Η Φωτο.Λε.Με. έχει την τιμή , αυτή την Δευτέρα 08-05-2017 και ώρα 20:00, να υποδεχτεί τον Κο Κώστα Σ. Πατρώνη στον χώρο της. Ο οποίος θα μας παρουσιάσει  το νέο του φωτογραφικό λεύκωμα "Το Φως των Εποχών" (εκδ. 2016).

Σας περιμένουμε όλους σας!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ - ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (2ο μέρος)

Την Τετάρτη 19/02/2014 και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο "Θεοξένια", το δεύτερο μέρος της παρουσίασης των ρευμάτων της τέχνης και κατά πόσο αυτά επηρέασαν τον κόσμο της φωτογραφίας.Εισηγήτρια: Β. Καλαμπόκα.

Σας περιμένουμε όλους σας!!!

Δευτέρα 27-03-2017 Double Exposure

Σήμερα Δευτέρα 27-03-2017 και ώρα 20:00, στην καθιερωμένη συνάντηση της Φωτο.Λε.Με. στα γραφεία της (Ελ. Βενιζέλου 20) θα ανακαλύψουμε μία καθαρά φωτογραφική τεχνική,  την τεχνική της διπλής έκθεσης ή στα αγγλικά “Double Exposure”!
Θα αναλύσουμε την τεχνική που πετυχαίνουν φωτογράφοι παγκοσμίως με την μηχανή τους και θα την αναδημιουργήσουμε πανεύκολα μέσα σε ελάχιστο χρόνο αποκλειστικά με την βοήθεια του Adobe Photoshop! Έτσι θα παρακολουθήσετε πόσο εύκολα, απλά και με φωτογραφίες καθημερινές, θα μπορέσετε να μετατρέψετε τα πορτραίτα σας σε κάτι εντελώς φανταστικό! Σας περιμένουμε όλους σας!!!