Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χιλή, η χώρα των αντιθέσεων: Φωτογραφικό οδοιπορικό

1.       Ο Γιάννης Τσαλαφούτας παρουσιάζει την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 7 μμ στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο ένα φωτογραφικό οδοιπορικό  από το ταξίδι του στη μακρινή Χιλή.
Η Χιλή, η χώρα των αντιθέσεων, εκτείνεται  από την έρημο του Βορρά ως τις παγωμένες κοιλάδες του Νότου σε μήκος 4.000 χιλιόμετρων και  με μόλις 22 εκατομμύρια πληθυσμό. Το κλίμα, οι διαφορετικές συνθήκες ζωής, οι φυλετικές και κοινωνικές διαφορές  προσδίδουν στη χώρα αυτή μια ιδιόμορφη προσωπικότητα. Στον Βορρά, στο San Pedro de Atacama, συναντάμε την  πιο ξερή έρημο του κόσμου,  ενώ στον Νότο τα παγωμένα φιόρδ της Παταγονίας και στα σύνορα με την Αργεντινή την κορδιλιέρα των Άνδεων. Η φύση και η μορφολογία της χώρας αυτής διαφοροποιείται από ζώνη σε ζώνη με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο και επηρεάζει την αρχιτεκτονική και τη ζωή των ανθρώπων…

2.       Ο Βασίλης Χουλιαράς παρουσιάζει το portfolio του, το οποίο αποτελείται από μια σειρά έγχρωμων φωτογραφιών.
Μετά τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αφιέρωμα στον ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΛΑΦΑ την Τετάρτη 19/10/2011

Πέθανε ο φωτογράφος του Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης, και εμείς ως φόρο τιμής, στην ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ θα παρουσιάσουμε ένα αφιέρωμα στον Κ. Μπαλάφα την Τετάρτη 19/10 ώρα 19:30 στο ΤΡικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Εφυγε από την ζωή, πλήρης ημερών, στα 91 του χρόνια, ο Κώστας Μπαλάφας, ο οποίος με το φακό του απαθανάτισε μερικά από τα πιο σκληρά γεγονότα στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης.

Γεννήθηκε το 1920 στο ορεινό χωριό Κυψέλη της Αρτας από φτωχούς γονείς αγρότες, τον Γιώργο και την Αρχοντούλα. "Εκεί που -όπως λέει ο ίδιος-, οι άνθρωποι παιδεύονται να επιβιώσουν, οργώνοντας την άγονη γη, λες και στύβουν με τα χέρια τους γυμνά το ξερό χώμα και το ποτίζουν με ιδρώτα, ώσπου να δώσει καρπούς...." Σε ηλικία μόλις έντεκα ετών βρέθηκε στην Αθήνα και ρίχτηκε στη βιοπάλη. Τα παιδικά του βιώματα είναι βαθιά χαραγμένα στη μνήμη του με την παραμικρή λεπτομέρεια: "Απ' το χωριό μου κατέβηκα πρώτα στην Άρτα. Εκεί ο πατέρας μου, για να μη με στ…

Παρουσίαση 8.5.2017 του Φωτογραφικού Λευκώματος του Κώστα Πατρώνη

Η Φωτο.Λε.Με. έχει την τιμή , αυτή την Δευτέρα 08-05-2017 και ώρα 20:00, να υποδεχτεί τον Κο Κώστα Σ. Πατρώνη στον χώρο της. Ο οποίος θα μας παρουσιάσει  το νέο του φωτογραφικό λεύκωμα "Το Φως των Εποχών" (εκδ. 2016).

Σας περιμένουμε όλους σας!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ - ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (2ο μέρος)

Την Τετάρτη 19/02/2014 και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο "Θεοξένια", το δεύτερο μέρος της παρουσίασης των ρευμάτων της τέχνης και κατά πόσο αυτά επηρέασαν τον κόσμο της φωτογραφίας.Εισηγήτρια: Β. Καλαμπόκα.

Σας περιμένουμε όλους σας!!!