Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΗΟΜΕ: "Είναι πολύ αργά για να είμαστε πεσιμιστές"

Η ΦΩΤΟΛΕΜΕ σας προσκαλεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 7 μμ. στην προβολή της ταινίας Home (2009).  Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Yann Arthus-Bertrand, σκηνοθέτης αλλά και γνωστός φωτογράφος, ο οποίος χρόνια απαθανατίζει με το φακό του τη γη από τον ουρανό. Σε συνεργασία με τον επίσης σκηνοθέτη και παραγωγό  Luc Besson και με γυρίσματα σε 54 χώρες επί 217 ημέρες η ταινία καταγράφει την ομορφιά του πλανήτη μας από ψηλά αλλά και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης επέμβασης στη φύση. Οι εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες δείχνουν τη Γη, το Σπίτι μας  (Home), έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Mε το σύνθημα "Είναι πολύ αργά για να είμαστε πεσιμιστές" ο σκηνοθέτης της ταινίας θέλει να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα δράσης και έμπρακτης αγάπης για το περιβάλλον.
 Ο Bertrand εκτός από φωτογράφος είναι συγγραφέας και ακτιβιστής, ιδρυτής του φωτογραφικού πρακτορείου Altitude στο Παρίσι, ενώ έχει εκδώσει πολλά βιβλία ανάμεσα στα οποία Greece from the Air" (1997), "New York from the Air" (1998) και "Good Breeding" (1999). Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε πολλά περιοδικά ("National Geographic", "Life", "Geo", "Paris Match"). Οι φίλοι της φωτογραφίας μπορούν να θαυμάσουν τις εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες του στο επίσημο site του Bertrand. (http://www.yannarthusbertrand.org και http://www.yannarthusbertrand2.org)

   Home: Ντοκιμαντέρ 2009, Γαλλία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 110'
   Είσοδος : Ελεύθερη   

·        

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

22.05.2017 WILLY RONIS

Σήμερα Δευτέρα 22-05-2017 και ώρα 20:00, στην καθιερωμένη συνάντηση της Φωτο.Λε.Με. στα γραφεία της (Ελ. Βενιζέλου 20) θα μας παρουσιάσει η Νάντα Κυριαζή τον φωτογράφο Willy Ronis από τους σημαντικότερους Γάλλους φωτογράφους του 20ου αιώνα για τις εικόνες του που δείχνουν τη ζωή στο μεταπολεμικό Παρίσι και την Προβηγκία (Νότια Γαλλία) ! Σας Περιμένουμε όλους

Παρουσίαση 8.5.2017 του Φωτογραφικού Λευκώματος του Κώστα Πατρώνη

Η Φωτο.Λε.Με. έχει την τιμή , αυτή την Δευτέρα 08-05-2017 και ώρα 20:00, να υποδεχτεί τον Κο Κώστα Σ. Πατρώνη στον χώρο της. Ο οποίος θα μας παρουσιάσει  το νέο του φωτογραφικό λεύκωμα "Το Φως των Εποχών" (εκδ. 2016).       Σας περιμένουμε όλους σας!  

Καλό Πάσχα 2017

Σας ευχόμαστε από όλη την Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!! Με ευχές για Αγάπη, Ειρήνη & Ευτυχία ...και πολλές πολλές φωτογραφίες.