Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Josef Sudek, Ο "ποιητής της Πράγας"

Την Τετάρτη, 24-11-10 στις 19:00 μμ στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο  θα γίνει παρουσίαση με θέμα το έργο του φωτογράφου  Josef Sudek (1896 – 1976),  γνωστού και ως «ποιητή της Πράγας». Ο Sudek ξεκίνησε με τον μοντερνισμό, επίδραση που ισχύει μόνο για μερικά χρόνια στη δεκαετία του 1930, κατά την οποία ανέλαβε εμπορική φωτογραφία και  έτσι λειτούργησε "στο ύφος της εποχής". Κατά κύριο λόγο όμως η φωτογραφία του είναι νεορομαντική και χαρακτηριστικό της γνώρισμα αποτελεί το φως και η χρήση του στα διάφορα τοπία.
Η παρουσίαση θα γίνει από το Γιώργο Αθανασίου, μέλος της ΦΩΤΟΛΕΜΕ, και είναι ανοιχτή για το κοινό και τους φίλους της φωτογραφίας. Μετά το τέλος της παρουσίασης θα  ακολουθήσει συζήτηση για το έργο του Sudek.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση 8.5.2017 του Φωτογραφικού Λευκώματος του Κώστα Πατρώνη

Η Φωτο.Λε.Με. έχει την τιμή , αυτή την Δευτέρα 08-05-2017 και ώρα 20:00, να υποδεχτεί τον Κο Κώστα Σ. Πατρώνη στον χώρο της. Ο οποίος θα μας παρουσιάσει  το νέο του φωτογραφικό λεύκωμα "Το Φως των Εποχών" (εκδ. 2016).

Σας περιμένουμε όλους σας!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ - ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (2ο μέρος)

Την Τετάρτη 19/02/2014 και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο "Θεοξένια", το δεύτερο μέρος της παρουσίασης των ρευμάτων της τέχνης και κατά πόσο αυτά επηρέασαν τον κόσμο της φωτογραφίας.Εισηγήτρια: Β. Καλαμπόκα.

Σας περιμένουμε όλους σας!!!

Δευτέρα 27-03-2017 Double Exposure

Σήμερα Δευτέρα 27-03-2017 και ώρα 20:00, στην καθιερωμένη συνάντηση της Φωτο.Λε.Με. στα γραφεία της (Ελ. Βενιζέλου 20) θα ανακαλύψουμε μία καθαρά φωτογραφική τεχνική,  την τεχνική της διπλής έκθεσης ή στα αγγλικά “Double Exposure”!
Θα αναλύσουμε την τεχνική που πετυχαίνουν φωτογράφοι παγκοσμίως με την μηχανή τους και θα την αναδημιουργήσουμε πανεύκολα μέσα σε ελάχιστο χρόνο αποκλειστικά με την βοήθεια του Adobe Photoshop! Έτσι θα παρακολουθήσετε πόσο εύκολα, απλά και με φωτογραφίες καθημερινές, θα μπορέσετε να μετατρέψετε τα πορτραίτα σας σε κάτι εντελώς φανταστικό! Σας περιμένουμε όλους σας!!!