Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοέμβριος, 2010

Πρόγραμμα Παρουσιάσεων την Τετάρτη 01/12/2010

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 7 μμ, Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ι.Π Μεσολογγίου 1) H Κατερίνα Γκάτση , μέλος της ΦΩΤΟΛΕΜΕ, κάνει παρουσίαση του portofolio της : «Άνθρωποι , «Τοπία» , «Χρώματα».   2) The New National Gallery , “temple of light and glass”, Βερολίνο .  Αστικές παραμορφώσεις. Όταν η διαφάνεια του γυαλιού αποκτά νέες χωρικές ποιότητες. παρουσίαση Καραβάνας Ανδρέας . Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση.

Νέες γνωριμίες

Μέσα σε μια έντονα ευχάριστη ατμόσφαιρα, η γνωριμία μεταξύ της ΦΟΠΚ και της ΦΩΤΟΛΕΜΕ, στο Ηράκλειο Κρήτης, απέδωσε μέσα σε λίγο χρόνο τους καρπούς της. Νέοι σύνδεσμοι αναρτήθηκαν, ώστε να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και καλλιτέχνες. Ελπίζουμε στην ευημερία αυτής της σχέσης και να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες - λέσχες, από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Josef Sudek, Ο "ποιητής της Πράγας"

Την Τετάρτη, 24-11-10 στις 19:00 μμ στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο   θα γίνει παρουσίαση με θέμα το έργο του φωτογράφου   Josef Sudek (1896 – 1976),   γνωστού και ως «ποιητή της Πράγας». Ο Sudek ξεκίνησε με τον μοντερνισμό, επίδραση που ισχύει μόνο για μερικά χρόνια στη δεκαετία του 1930, κατά την οποία ανέλαβε εμπορική φωτογραφία και   έτσι λειτούργησε "στο ύφος της εποχής". Κατά κύριο λόγο όμως η φωτογραφία του είναι νεορομαντική και χαρακτηριστικό της γνώρισμα αποτελεί το φως και η χρήση του στα διάφορα τοπία. Η παρουσίαση θα γίνει από το Γιώργο Αθανασίου, μέλος της ΦΩΤΟΛΕΜΕ, και είναι ανοιχτή για το κοινό και τους φίλους της φωτογραφίας. Μετά το τέλος της παρουσίασης θα   ακολουθήσει συζήτηση για το έργο του Sudek .

Ανακοίνωση

Αύριο στις 16/11/2010, ημέρα Τρίτη, στις 13:30 με 14:00 έχουμε την χαρά να σας προσκαλέσουμε σε μια ραδιοφωνική συνάντηση στην εκπομπή του ΤΕΙ Μεσολογγίου, η οποία παρουσιάζεται από τον Γεώργιο Πανταζόπουλο. Μέσα από συνεντεύξεις τους θα δώσουν το παρόν και θα μιλήσουν για την εμπειρία τους και την σχέση τους με τη φωτογραφία και με την ΦΩΤΟγραφική ΛΈσχη ΜΕσολογγίου, φοιτητές του ιδρύματος όσο και εκπρόσωποι του Επιστημονικού - Διοικητικού προσωπικού. Μπορείτε να μας ακούσετε στους 92FM, όπως επίσης δικτυακά πατώντας το παρακάτω σύνδεσμο. Ραδιοφωνικός Σταθμός Μεσολογγίου (92 FM) Σας Περιμένουμε

Προβολή Φωτογραφιών την Τετάρτη 17/11/2010

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010, ώρα 7 μμ, Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ι.Π Μεσολογγίου Δύο μέλη της ΦΩΤΟ.ΛΕΜΕ παρουσιάζουν: 1. « Σε πορεία συνεχή να βρίσκεσαι, μοναχική…» : Ο Άγγελος Χριστοδουλάκης παρουσιάζει το portfolio   του με τον τίτλο « Σε πορεία ». Εικόνες που καταγράφουν την ορειβατική πορεία και εμπειρία 20 χρόνων, αλλά και αποκαλύπτουν την ιδιαίτερη ματιά και τις σκέψεις ενός ερασιτέχνη ορειβάτη και φωτογράφου.  2. Ο Γιώργος Ντέκας  παρουσιάζει το portfolio   του σε μορφή slides με τον  τίτλο « Ήλιος και Θάλασσα ». Μετά τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση. Σας περιμένουμε όλους!

Προβολή Henri Cartier Bresson

O Henri Cartier Bresson ενδιαφερόταν για τη λήψη της στιγμής, δεν σκεπτόταν την επεξεργασία  αργότερα στο εργαστήριο. Ομοίως δεν ενδιαφερόταν για τη βελτίωση ή την τροποποίηση των φωτογραφιών, αφού όταν η φωτογραφία είχε τραβηχτεί, είχε τελειώσει και η όλη διαδικασία. Θεωρείται ο πατέρας του φωτορεπορτάζ, της ανάπτυξης της φωτογραφίας του δρόμου και της πραγματικής ζωής. Σας Περιμένουμε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, την τετάρτη 10-11-2010 στις 19:00 μμ!